YouTube va rula de acum materiale video HD la 60 FPS [VIDEO]

YouTube va rula de acum materiale video HD la 60 FPS [VIDEO]

Video-urile de pe YouTube vor putea rula de acum încolo în calitate HD la 60 FPS, un mare pas înainte față de frecvența de 30 FPS de până acum.

YouTube

Google este o companie căreia îi place să experimenteze foarte mult cu idei noi. Aceea de a rula materiale video pe YouTube la 60 FPS nu este cea mai nouă dintre ele, dar cu siguranță în momentul în care o veți vedea pusă în aplicare vă va impresiona. În iunie anul acesta, YouTube a anunțat că filmele la frecvențe de 60 FPS vor apărea în curând, iar acum se pare că s-au ținut de cuvânt, noi video-uri apărând de ieri.

Primele materiale video pe care YouTube a ales să își expună nou tehnologie sunt filmări din jocuri. Trebuie menționat că nu este prima oară când video-uri la frecvențe mai mari de 30 apar pe YouTube. Totuși, de acum încolo toți utilizatorii vor avea acces la această tehnologie. Două broswere în care ea funcționează cu siguranță sunt Chrome și Safari pentru desktop, dar variantele mobile încă mai întâmpină anumite erori.

În general o recvență de doar 30 de FPS era de ajuns pentru a rula un trailer sau o filmare la un eveniment interesant. Diferența se observa însă la filmulețele din jocurile pe calculator. Oricine urca un video cu gamplay la jocul preferat simțea o schimbare în rău. Tot ei sunt cei care vor simți primii calitatea superioară de acum încolo și astfel se poate explica influxul de materiale video din jocuri precum Mario sau Uncharted.

Una dintre primele întrebări care a apărut a fost dacă video-urile HD încărcate în trecut vor fi actualizate pentru a rula la frecvențele acestea. Având în vedere cantitatea imensă de muncă ce ar trebui investită pentru așa ceva, cel mai probabil răspunsul va fi negativ.