Yahoo vrea să achiziţioneze MessageMe, o alternativă pentru WhatsApp

Yahoo vrea să achiziţioneze MessageMe, o alternativă pentru WhatsApp

Într-o piaţă în care din ce în ce mai mulţi dintre noi folosesc serviciile de mesagerie instant, Yahoo vrea să-şi facă simţită prezenţa prin achiziţia .achizitie -messageme yahoo

Momentan, întreaga discuţie este la nivel de zvon, dar surse apropiate de companie au confirmat pentru TechCrunch mai are puţin până la finalizarea unei alte achiziţii importante. După ce şi-au introdus în portofoliu companii mai mici, precum Aviate, sau mai mari, precum Tumblr, Blink sau Rockmelt, cei de la Yahoo se pare că au pus ochii pe MessageMe.

Valoarea speculată pentru această tranzacţie este momentan necunoscută, dar ar trebui să fie egală cu câteva zeci de milioane de dolari. Nu de alta, dar în ultima procedură de adunat fonduri, nu mai puţin de 11,9 milioane de dolari au intrat în visteria creatorilor aplicaţiei gratuite de mesagerie.

Dacă nu aţi interacţionat până la această oră cu MessageMe, merită să o percepeţi ca fiind o aplicaţie similară din multe puncte de vedere cu WhatsApp. Lansat în urmă cu aproximativ un an, micul program de chat a ajuns în luminile reflectoarelor după ce a strâns 5 milioane de utilizatori în doar 2 luni şi jumătate de la lansare. Echipa de dezvoltatori din spatele acestui proiect este formată din opt programatori şi toţi vor fi cooptaţi de Yahoo în urma tranzacţiei.

Singura dilemă majoră legată de această înţelegere între cele două companii ţine de destinul MessageMe. La această oră nu se ştie dacă serviciul de mesagerie va fi ţinut în viaţă şi actualizat în continuare sau va fi închis, urmând ca tehnologia din spate să fie integrată într-un produs al celor de la Yahoo, gen Messenger.

Citește și: