Windows și Windows Phone se vor uni într-o singură platformă

Windows și Windows Phone se vor uni într-o singură platformă

Șeful Microsoft, Satya Nadella, a confirmat la prezentarea rezultatelor financiare ale companiei că Windows și Windows Phone se vor uni sub o platformă unificată și responsivă. 

myTube Windows Phone 8 YouTube

Următoarea iterație a sistemului de operare de la Microsoft ar urma să apară în primăvară-vară 2015. Windows 9 va fi un sistem de operare care vine după insuccesul relativ al Windows 8, care nu a avut tracțiune și nu a reușit să înlocuiască WIndows XP sau Windows 7, două sisteme de operare mai vechi.

“Vom uni următoarea versiune de Windows și vom face un sistem de operare din trei, printr-o convergență între sisteme și dimensiuni de ecrane. Ne vom uni magazinele online, platformele pentru dezvoltatori și de comerț pentru o experiență mai coerentă și oportunități mai mari pentru dezvoltatori”, a spus Satya Nadella la prezentarea rezultatelor financiare ale Microsoft.

Sistemele de operare de la Microsoft vor funcționa ca unul singur, putând să fie redimensionate în funcție de ecran, fie că este vorba de Windows Phone, tabletă sau calculator. Rămâne de văzut care va fi răspunsul pieței, hibridul Windows 8 nefiind foarte opopular.

Practic, odată cu noul Windows, Windows Phone dispare în forma actuală, iar desktop-ul se va transforma radical pentru Microsoft.

Momentan, Windows 8 este instalat pe 6,35% din calculatoarele din toată lumea, în timp ce Windows 8.1 e instalat pe 6,35%. Windows 7 domină piața, cu aproape jumătate din calculatoare.

Screen Shot 2014-07-23 at 15.08.25

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: