18 iul. 2014 | 08:50

Microsoft are probleme cu cea mai așteptată actualizare de Windows Phone. Ce trebuie să știți

ACTUALITATE
Microsoft are probleme cu cea mai așteptată actualizare de Windows Phone. Ce trebuie să știți

Pentru că lansarea unui update la scară largă pentru un sistem de operare rareori vine fără probleme, asta s-a întâmplat şi cu Windows Phone 8.1 de la Microsoft.

Windows Phone 8.1 probleme

Update-ul la , despre a cărui distribuţie v-am anunțat zilele acestea, este dedicat atât posesorilor de aparate cu Windows Phone 8 cât şi celor care s-au grăbit şi şi-au instalat, în urmă cu ceva timp, Windows Phone 8.1 Developer Preview. Într-o lume ideală, tranziţia de la o versiune la alta s-ar fi petrecut fără probleme. Din păcate, nu aceasta a fost situaţia prin care au trecut mai mulţi utilizatori de WP8 care au profitat de soluţia de encriptare a conţinutului de pe smartphone cu BitLocker. Din această cauză, parţial, distribuţia noii versiuni de Windows Phone a fost întreruptă.

„Investigăm problema. Am înterupt momentan distribuţia update-ului către cei care folosesc versiunea Preview pentru dezvoltatori şi o vom porni din nou când va fi descoperită o soluţie. Clienţii ale căror telefoane au fost afectate ar trebui să folosească Nokia Software Recovery Tool pentru a-şi reinstala software-ul din fabrică înainte de a descărca update-ul “, a transmis compania utilizatorilor. Din comunicatul oficial Microsoft pe marginea acestui subiect reiese că fie vă readuceţi telefonul, din punct de vedere software, la parametrii din fabrică pentru a vă instala WP8.1, fie aşteptaţi până când gigantul din Redmond va găsi o metodă de a remedia problema. Dacă vă aflaţi în prima categorie, Nokia Software Recovery Tool poate fi descărcat de aici.

În practică, Windows Phone 8.1 este un update foarte important pentru platforma mobile a Microsoft, venind la pachet cu tot felul de funcţii utilecare încântă orice posesor de smartphone. Această versiune ar trebui să apropie şi mai mult funcţionalitatea oferită de un telefon cu WP, de cea a unuia cu iOS sau Android.

Descoperă ce oferă Lumia Cyan în articolul Playtech

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele