Windows 10 se descurcă și cu display-uri cu rezoluție mică

Windows 10 se descurcă și cu display-uri cu rezoluție mică
11:13 28.10.2014

Chiar dacă se spune că Windows 10 este optimizat pentru display-urile de rezoluție mare chiar și cele 4K se pare că se descurcă și cu ecranele care au doar 1024×600 pixeli.

Asus-Eee-PC-100H-Windows-10

Dacă ești curios legat de orice subiect din domeniul tehnologic nu există altă cale mai bună decât să înveți din experiență, experiența altuia desigur. Internetul este astfel o sursă nelimitată de experiențe și putem afla, cu puțină răbdare, răspunsul la multe din întrebările noastre. Este bine de știut că Yosemite, cel mai nou sistem de operare de la Apple a fost și el gândit pentru display-uri cu rezoluție mare, pe care arată incredibil de bine. MacBook-urile din seria mai veche au însă probleme grave de afișare a acestui sistem de operare. Prin comparație, chiar dacă nu a fost lansat încă oficial, Windows 10 pare să suporte chiar și display-urile cu rezoluție mică sau foarte mică, cum este cazul netbook-urilor ce au doar 1024×600 pixeli.

Chiar dacă aceste dispozitive sunt capabile să ruleze și Windows 8.1 veți fi întâmpinați de un mesaj de eroare la deschiderea magazinului de aplicații Windows Store. Prima variantă a lui Windows 10 dădea același mesaj de eroare legat de rezoluție, al doilea build însă se pare că a rezolvat această problemă. Sistemul de test a fost un Asus Eee PC 1000H, un sistem lansat în 2008. Windows 10 nu se mișcă foarte repede ce e drept pe această configurație însă este de apreciat faptul că Microsoft oferă suport și pentru hardware-ul de generație mai veche.