WhatsApp ar putea deveni un serviciu de mesagerie web

WhatsApp ar putea deveni un serviciu de mesagerie web

Cea mai recentă versiune beta de include câteva referinţe la portarea serviciului de mesagerie dintr-o aplicaţie de mobile într-o aplicaţie web.

WhatsApp depaseste recorduri

WhatsApp este unul dintre cele mai populare  servicii cross-platform de mesagerie de pe mapamond. În curând, s-ar putea să-şi depăşească condiţia de aplicaţie de telefon şi să ruleze la fel de bine pe tablete, computere sau online printr-o aplicaţie web. Aceasta este cea mai importantă cerere a utilizatorilor de mult timp, iar având în vedere că au în spate Facebook, nu ar avea de ce să amâne prea mult schimbările de infrastructură necesare unei astfel de tranziţii.

Cele mai recente informaţii pe marginea acestui subiect au venit de la AndroidWorld. Publicația a descoperit în codul ultimei versiuni beta de WhatsApp referinţe clare către trimiterea de mesaje text printr-un serviciu web. Zvonuri pe marginea unei astfel de transformări am mai auzit în urmă cu câteva zile într-un interviu TechCrunch cu fondatorul Telegram, o alternativă destul de populară pentru WhatsApp. Creatorul respectivei aplicaţii şi-a exprimat suspiciunile referitoare la crearea unei aplicaţii web pentru WhatsApp, după ce Telegram a ajuns să fie disponibil şi în acest format.

Dintr-un punct de vedere, pentru că WhatsApp este o companie Facebook, iar Facebook Messenger funcţionează la fel de bine pe PC sau telefon, tabletă, nu este deloc exclus ca WhatsApp să meargă pe o cale similară. Pe de altă parte, până când nu vom vedea un anunţ oficial pe marginea unei astfel de lansări, nu putem decât să sperăm că vom putea să începem o conversaţie cu un prieten pe mobil, doar ca să o încheiem pe desktop câteva minute mai târziu.

Citește și: