Vânzările de PC-uri continuă să scadă cu o viteză foarte mare

Vânzările de PC-uri continuă să scadă cu o viteză foarte mare

Un nou studiu al celor de la IDC confirmă clasice către smartphone-uri, tablete şi alte dispozitive computaţionale.

Vânzările de PC-scad semnificativ in fiecare an

Cei de la fac o treabă foarte bună în a monitoriza vănzările de anumite dispozitive, iar în cel mai recent studiu al lor au luat în vizor clasicul PC. Cu o cifră globală de vânzări de doar 74,3 milioane de computere în primul trimestrul din 2014, această valoare a scăzut de la an la an cu 4,4 procente. Mai mult decât atât, interesul pentru astfel de aparate este pe cale de dispariţie.

Defalcând vânzările totale pe branduri. Lenovo se pare că reuşeşte în continuare să fie pe primul loc în clasament, cu 12,9 milioane de sisteme comercializate. Poziţia a doua este ocupată de HP, cu 12,55 milioane de PC-uri vândute. Podiumul este închis cu Dell pe poziţia a treia cu 9,8 milioane. În acelaşi top, Acer şi ASUS sunt pe poziţiile patru şi cinci. Dacă aveţi o atracţie specială pentru Statele Unite ale Americii, merită să aveţi în vedere că acolo  acest clasament arată un pic altfel. HP e pe primul loc, Dell pe al doilea şi Lenovo pe al treilea. Apple ocupă poziţia a patra ca număr de computere livrate, urmată de Toshiba.

,,Livrările globale de PC-uri se află în scădere pentru al optulea trimestru consecutiv ca o consecinţă a tranziţiei tehnologice a utilizatorilor şi a competiţiei, cel mai notabil din partea tabletelor şi smartphone-urilor. O altă cauză este presiunea economică, inclusiv o rată sporită a şomajului, o creştere slabă a investiţiilor, rating-uri scăzute de creditare şi fluctuaţii monetare, legate împreună de Marea Recesiune, criza imprumuturilor şi impactul acestora asupra comerţului internaţional.” Loren Loverde, vicepreşedintele IDC responsabil de monitorizarea globală a PC-urilor a reuşit să sintetizeze în câteva rânduri situaţia scăderii vânzărilor de computere personale.

Citește și: