IDC reconfirma vanzarile din ce in ce mai slabe de PC-uri

IDC reconfirma vanzarile din ce in ce mai slabe de PC-uri

Cei mai multi internauti evita PC-urile in format clasic, si de noul studiu publicat ieri de cei de la IDC.

idc vanzari pc-uri trimestrul 2 2013

Dupa cifrele publicate la sfarsitul primului trimestru din acest an de , ai fi fost tentat sa crezi ca lucrurile incep sa arate din ce in ce mai bine pentru producatorii de PC-uri. Din pacate, trimestrul trecut a fost mai degraba exceptia decat regula, motiv pentru care, in cel de-al doilea trimestru din acest an, situatia a revenit la normal. Atat IDC, cat si Gartner confirma ca situatia se inrautateste din ce in ce mai tare pentru piata de computere. De la an la an, au inregistrat o scadere de 11% a vanzarilor de desktop-uri si notebook-uri.

Cei mai importanti factori care au generat acest efect se pare ca sunt pietele din China si Europa, mai mult decat oriunde in alta parte. Aici au inceput sa se vanda mult mai multe tablete decat sisteme low-end. Pentru simplul fapt ca giganti precum ASUS si Acer si-au concentrat mai mult atentia catre tablete si telefoane decat catre computere, vanzarile de PC-uri pentru ambele companii au avut cel mai mult de suferit. Pana si Lenovo, care in urma cu putin timp parea ca a descoperit reteta perfecta de lansari de produse, a intampinat o scadere a numarului de unitati comercializate.

In teorie, putem sa vedem si o parte buna in studiile publicate zilele trecute. Vanzarile inregistrate in SUA au fost semnificativ mai roz in acest trimestru fata de ultimii ani pentru Dell, HP si Lenovo. Incercand sa gaseasca o explicatie logica, analistii IDC au tras concluzia ca marile companii americane se grabesc sa-si actualizeze infrastructura IT in aceasta perioada pentru a nu fi luati prin surprindere in 2014, cand Microsoft va inceta complet suportul pentru Windows XP.

Desi nu simt nici o imbunatatire a vanzarilor de PC-uri la nivel global, sunt curios daca lansarile noilor sisteme de operare Windows 8.1 sau OS X Mavericks vor influenta semnificativ acelasi studiu publicat inainte de finele lui 2013.

 

idc-pc-q2-2013-2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: