Vainglory este primul joc de tip MOBA pentru iOS, dar nu îl poți juca pe orice iPhone sau iPad [VIDEO]

Vainglory este primul joc de tip MOBA pentru iOS, dar nu îl poți juca pe orice iPhone sau iPad [VIDEO]

Plecând de la popularitatea jocurilor de tip pentru PC, un grup de dezvoltatori au lansat un joc similar pentru iOS cu numele de Vainglory.

Vainglory iOS Moba

Jocurile de tip MOBA sau Multiplayer Online Battle Arena sunt foarte populare atât online cât şi în lumea reală, prin competiţii cu premii foarte generoase. DOTA şi reprezintă doar doi exponenţi ai acestei categorii de jocuri. Pentru că, pe termen lung, sunt şi foarte profitabile, un grup de dezvoltatori s-au gândit să porteze aceeaşi experienţă pe iDevice-uri.

Super Evil Megacorp este o companie tânără formată din foşti angajaţi de la Riot (League of Legends), Blizzard (World of Warcraft) şi Rockstar (GTA). Aceeaşi companie se pare că este creatoarea primului joc MOBA realizat de la zero pentru iPhone şi iPad. Deşi are multe elemente în comun cu jocurile de acest gen de PC, noul Vainglory a fost optimizat pentru spaţiul restrâns pe care îl aveţi la dispoziţie pe ecranul unui telefon. Echipele participante au doar trei jucători în loc de cinci, iar un meci este limitat la 20 de minute, în loc de 45 de minute sau o oră. De asemenea, luptele se vor desfăşura pe un singur traseu de pe o hartă în loc de mai multe.

Dacă trailer-ul de mai jos este un criteriu, jocul pare foarte promiţător, iar dacă aveţi un cont Apple de Australia sau Noua Zeelandă îl puteţi deja instala. Dacă nu, mai trebuie să aşteptaţi până pe 13 noiembrie, când va fi disponibil în întreaga Europă sau 18 noiembrie, pentru cei cu un cont de Statele Unite ale Americii, America de Sud şi Africa. Singura limitare pe care trebuie să o aveţi în vedere constă în dispozitivul Apple pe care îl folosiţi. Un iPhone 5s minimum este obligatoriu.

Citește și: