Utilizatorii Dropbox au început să protesteze împotriva serviciului

Utilizatorii Dropbox au început să protesteze împotriva serviciului

Unul dintre cel mai vechi servicii de cloud computing este . Din păcate, a început să aibă probleme grave cu opinia publică.

dropbox-1-billion-uploads nsa condoleezza Rice

a făcut câteva anunţuri săptămâna trecută, o parte dintre ele se referea la adopţia serviciilor de cloud computing, iar o altă parte se adresa celor care îşi doresc nepărat noile produse ale gigantului. Problema cea mai mare pe marginea acestui serviciu vine însă la ora actuală dintr-o cu totul altă direcţie.

Oficialii companiei americane au stârnit printre internauţi ură şi frustrare numind-o pe Condoleezza Rice într-unul dintre posturile de director a companiei. În tinereţea ei, doamna în cauză a stat la baza formatului agresiv de supravehgere stabilit şi pus în aplicare de NSA – Agenţia Naţională de Securitate. Tot ea, din postul de Secretar de Stat al Stateleor Unite ale Americii, pe vremea guvernului Bush, a fost esenţială în propagarea şi aplicarea noilor măsuri de spionaj în toate direcţiile. Ea a introdus măsurile de interogare foarte controversate în închisorile politce, cât şi înregistrările telefonice în masă.

O petiţie a fost deja creată pe marginea acestui subiect la www.drop-dropbox.com, unde un număr semnificativ de utilizatori ameninţă că îşi vor închide conturile, dacă doamna Rice va continua să fie pe statul de plată al Dropbox. Deşi meritele ei sunt recunoscute până şi de creatorul petiţiei, ,,doamna extrem de genială şi cu o carieră plină de împliniri” trebuie să-şi găsească de lucru în altă parte. Hashtag-ul #DropDropbox a câştiga dejat interes pe Facebok şi Twitter şi nu pare să se oprească până nu-şi atinge scopul.

Ca un mic detaliu, există o şansă destul de mare ca această atitudine agresivă a internauţilor să se potolească în timp, sunt însă foarte reticent că se va întâmpla acum.

Citește și: