Dropbox se modernizeaza si depaseste recorduri de popularitate

Dropbox se modernizeaza si depaseste recorduri de popularitate

Unul dintre cele mai avansate si complexe servicii de cloud computing, Dropbox, a anuntat zilele trecute o performanta de invidiat.

DropBox record popularitate

Pentru ca MWC-ul nu implica neaparat gadgeturi noi, unul din directorii companiei Dropbox, Drew Houston, a profitat de eveniment pentru a anunta cateva performante noi legate de popularul serviciu.

Dropbox a ajuns sa gazduiasca zilnic un miliard de fisiere noi apartinand utilizatorilor sai. La ora actuala, peste 100 de milioane de utilizatori acceseaza serviciile de stocare in cloud ale companiei prin intermediul unui numar de 500 de milioane de dispozitive. Cu o vechime de doar sase ani pe piata, nivelul de mandrie pe care il manifesta Houston in momentul in care itera aceste statistici este cu siguranta justificat.

Pe viitor, acelasi director a tinut sa mentioneze ca Dropbox cauta sa-si largeasca portofoliul de functii aferent serviciului. Isi doreste ca in scurt timp sa faca o treaba foarte buna cand vine vorba de separarea documentelor legate de locul de munca si a celor care tin de viata personala. Din cate se pare, creatorii serviciului lucreaza si la perfectionarea si lansarea unui plan de plata familial care sa ofere beneficii unui grup de utilizatori. Un plan familial ar permite mebrilor familei sa partajeze cu usurinta intre ei cantitati mari de poze si documente pe care sa nu le poata vedea altcineva.

Popularitatea serviciului mi se pare remarcabila. Daca in continuare Dropbox isi va imbunatati portofoliul de functii, nu vad nici un motiv pentru care sa nu castige un numar si mai mare de abonati.