”Utilizatorii Android nu au nevoie de software antivirus”

, 03 Iul, 18:00

”Utilizatorii Android nu au nevoie de software antivirus” spune unul din inginerii de la Google, o afirmație la care ne-am fi așteptat, de la Apple.

Android AntiVirus

Este sau nu necesar un software antivirus pentru dispozitivele mobile cu Android? Aceasta este o întrebare care are multiple răspunsuri corecte, cel mai cunoscut fiind probabil ”Depinde”. Adrian Ludwig, inginer-șef pentru securitatea Android la Google, a declarat că antivirusul nu are o importanță prea mare pentru utilizatorii de Android.

”Cred că, a plăti pentru un produs care nu îți va oferi oricum protecție, nu reprezintă o reducție rațională a riscurilor. Utilizatorii achiziționează însă multe lucruri din diverse motive. În practică, utilizatorii nu vor întâlni aplicații răufăcătoare, potențial purtătoare de malware. Mulți dintre utilizatori nu cunosc pe nimeni care să fi instalat vreodată o aplicație cu probleme.”

El menționează că majoritatea verificărilor de securitate de la Google se fac asupra aplicațiilor înainte ca acestea să ajungă în Google Play. Drept rezultat, spune că Android este una din cele mai sigure platforme mobile și că riscurile sunt exagerate.

Nu zic că nu are dreptate, eu personal am descoperit malware în câteva din telefoanele unor ”amici” pe care le-am mai reparat, personal însă nu am avut plăcerea de mă întâlni cu un astfel de software. Totul ține de organizare și de faptul că utilizatorii nu ar trebui să instaleze tot ce prind la mână, ci să fie doar atenți.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

daca android e una dintre cele mai sigure platforme atunci windows phone cum e?

Radu Neagu

Probabil cea mai sigură 🙂 Sau face și ea parte din cele mai performante. Depinde ce spune directorul lor de securitate despre produsul propriu. 🙂

Paragraful asta salveaza multi oameni, daca stiu cum sa il citeasca si ce sa inteleaga din el.
„Totul ține de organizare și de faptul că utilizatorii nu ar trebui să instaleze tot ce prind la mână, ci să fie doar atenți.”

Radu Neagu

Mulțumesc. O să încerc o abordare mai pe înțelesul tuturor, o să îmi mănânce un an de acum încolo. 🙂

Dar ei nici nu se gandesc ca poate imi instalez antivirus pentru a fi in siguranta cand folosesc browser-ul de web… Anti malware cat timp sunt pe internet.

Radu Neagu

Se pare că nu, marketing-ul e mai important…

Eu pur si simplu nu folosesc antivirus pe telefon, de aproape 2 ani, si androidul optimizat de mine merge de rupe pe un Acer S500.
E adevarat ca nu imi instalez toate prostiile in telefon, cum vad la altii.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail