”Utilizatorii Android nu au nevoie de software antivirus”

”Utilizatorii Android nu au nevoie de software antivirus”

”Utilizatorii Android nu au nevoie de software antivirus” spune unul din inginerii de la Google, o afirmație la care ne-am fi așteptat, de la Apple.

Android AntiVirus

Este sau nu necesar un software antivirus pentru dispozitivele mobile cu Android? Aceasta este o întrebare care are multiple răspunsuri corecte, cel mai cunoscut fiind probabil ”Depinde”. Adrian Ludwig, inginer-șef pentru securitatea Android la Google, a declarat că antivirusul nu are o importanță prea mare pentru utilizatorii de Android.

”Cred că, a plăti pentru un produs care nu îți va oferi oricum protecție, nu reprezintă o reducție rațională a riscurilor. Utilizatorii achiziționează însă multe lucruri din diverse motive. În practică, utilizatorii nu vor întâlni aplicații răufăcătoare, potențial purtătoare de malware. Mulți dintre utilizatori nu cunosc pe nimeni care să fi instalat vreodată o aplicație cu probleme.”

El menționează că majoritatea verificărilor de securitate de la Google se fac asupra aplicațiilor înainte ca acestea să ajungă în Google Play. Drept rezultat, spune că Android este una din cele mai sigure platforme mobile și că riscurile sunt exagerate.

Nu zic că nu are dreptate, eu personal am descoperit malware în câteva din telefoanele unor ”amici” pe care le-am mai reparat, personal însă nu am avut plăcerea de mă întâlni cu un astfel de software. Totul ține de organizare și de faptul că utilizatorii nu ar trebui să instaleze tot ce prind la mână, ci să fie doar atenți.

Citește și: