Urmașul Flappy Bird este un joc și mai enervant

Urmașul Flappy Bird este un joc și mai enervant

Unul dintre cele mai enervante jocuri revine sub o altă formă. După isteria produsă la începutul anului, creatorul Flappy Bird mută acțiunea pe verticală și îi spune Swing Copters.

flappy bird

Flappy Bird a fost un hit la începutul anului, deși a fost lansat în App Store și Play Store încă din 2013. Dong Nguyen, creatorul jocului, a spus că a mers prea departe și a decis să retragă jocul din magazinele cu aplicații. Totuși, „epidemia“ pornise deja și magazinele erau pline cu clone. După câteva luni el a spus că revine și relansează jocul. Nu va fi cazul, TouchArcade notează că are unul nou și chiar mai enervant.

Swing Copters va fi lansat pe 21 august, va fi gratuit și susținut prin reclame, iar dacă nu le vrei, plătești un dolar și dispar. Ce faci în noul joc? Practic, vietnamezul Nguyen a luat Flappy Bird, a schimbat puțin personajul și a mutat acțiunea pe verticală. Pasărea nu mai zboară pe orizontală, ci se înalță spre nori cu o elice.

Ce trebuie să faci e să nu te lovești de obstacolele din stânga și din dreapta. În videoclipul de mai jos jucătorul reușește cinci puncte, dar după cum scrie pe TouchArcade e foarte greu să joci, mai greu decât Flappy Bird. „Swing Copters este greu. Doar să treci prin acele porți e dificil, dar dacă mai adaugi și ciocanele care se leagănă de lanț deja devine ridicol de greu, mai ales că te chinui să ții personajul în linie dreaptă“, spune Eli Hodapp.

Află și: 80% din clonele de Flappy Bird conțin malware din spusele lui McAfee

Dong Nguyen a explicat în februarie, pentru revista „Forbes“, de ce a dispărut Flappy Bird din magazinele cu aplicații. „Flappy Bird era construit pentru câteva minute de relaxare, dar a devenit un produs care dă dependenţă. Cred că a devenit o problemă. Pentru a o rezolva, cel mai bine a fost să dau jos jocul. S-a dus pentru totdeauna“, a spus Nguyen. După cum se prezintă Swing Copters, Flappy Bird a dispărut și apare reinventat în acest titlu. Deşi nu a menţionat suma exactă, Nguyen a câştigat cel puţin 50.000 de dolari din publicitate în cele câteva zile cât jocul a fost cel mai mare succes.


Pentru cine nu are răbdare să aștepte Swing Copter, recomandăm Don’t Touch the Spikes. Este un joc similar Flappy Birds, numai că nu zbori cu personajul decât într-o încăpere fixă căptușită cu țepi. Don’t Touch the Spikes este un joc lansat de studioul Ketchapp pe 19 iulie, atât în App Store, cât și în Play Store. E una dintre numeroasele variante ale popularului joc, Flappy Bird, dar spre deosebire de alte titluri, aduce și ceva nou. Recenzia noastră e aici.

Citește și: