80% din clonele de Flappy Bird conțin malware din spusele lui McAfee

80% din clonele de Flappy Bird conțin malware din spusele lui McAfee

La începutul acestui an, un joc pe nume Flappy Bird a creat o discuție intensă în întreaga lume fiind o excepție de la regulă, un joc cu o grafică foarte simplă, și o dificultate foarte mare.

flappy bird clone virus

La câteva săptămâni după apariție, acesta a fost retras din magazinele AppStore de la Apple și GooglePlay de pe Android, însă în locul lui și-au făcut apariția nenumărate clone, care mai de care cu nume cât mai ciudate. Aceste clone, o mare parte din ele, conțin desigur script-uri și linii de cod de malware, și au fost create cel mai probabil pentru a fura datele utilizatorilor. McAfee raportează că aproximativ 80% din aceste aplicații de tip clonă, conțin coduri malițioase, ascunse în codul sursă al jocului.

Procentul este destul de alarmant, având în vedere faptul că aceste aplicații au fost downloadate de zeci de milioane de utilizatori din întreaga lume, atât în momentul în care originalul a fost retras din magazinele de aplicații cât și ulterior. Malware-ul respectiv poate efectua atât apeluri telefonice fără permisiune, la numere de telefon cu suprataxă sau trimite SMS-uri către numere similare, până la scanarea continuă a telefonului și raportarea datelor de utilizator sau de card ale victimelor.

Desigur, raportul a fost creat cu scopul de a atenționa utilizatorii asupra acestui pericol cât și pentru a promova software-ul McAfee. Nu ar strica totuși să dezinstalați aceste aplicații și să rulați o scanare cu antivirusul pe care îl aveți deja, sau care vă face cu ochiul.