12 apr. 2014 | 14:38

Un studiu foloseşte Starcraft 2 pentru a demonstra efectele îmbătrânirii

ACTUALITATE
Un studiu foloseşte Starcraft 2 pentru a demonstra efectele îmbătrânirii

Pentru a demonstra în practică efectele îmbătrânirii, creatorii unui studiu au folosit sesiuni de gaming în .

studiu Starcraft 2 efectele îmbătrânirii

Foarte mulţi dintre noi sunt convinşi că, odată cu trecerea anilor, încep să ni se degradeze anumite abilităţi naturale. Problema este că, până acun, nu cunoşteam exact momentul din care ,,ne ducem în jos”. Ba mai mult, consideram eronat, că efectele îmbătrânirii se instaurează doar pe la 50 – 60 de ani.

Un grup de cercetători au realizat un studiu pe marginea îmbătrânirii folosind sesiuni de joacă în Stracraft 2. În cazul în care vă simteaţi încă tânăr, puteţi să nu mai citiţi mai departe. Starcraft 2 este un considerat care obligă jucătorul la un timp minim de reacţie. Acesta implică o atenţie distributivă foarte bine pusă la punct şi abilităţi de management la nivel micro în condiţii de stres.

,,Un jucător tipic de bronz la vârsta de 39 de ani, egal ca şi performanţă cu un jucător de 24 de ani, este cu aproximativ 150 de milisecunde mai lent într-un ciclu de privit şi acţionat în consecinţă. Într-un meci tipic de bronz de 15 minute, acest handicap, dintre momentul de sesizare a unei probleme şi acţiunea aferentă, ajunge să coste aproximativ 30 de secunde.” Înfricoşătoarea concluzie a studiului a fost că abilităţile cognitive şi timpul de răspuns intră în declin începând cu frageda vârstă de 24 de ani. Asta nu înseamnă că o persoană de 39 de ani nu poate fi la fel de bună în executarea unei activitităţi, gen un joc de Stracraft 2, ci doar că este un pic mai lent.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele