După Windows 95, un emulator de Game Boy Color rulează pe Android Wear [VIDEO]

După Windows 95, un emulator de Game Boy Color rulează pe Android Wear [VIDEO]

Se pare că este noua platformă preferată a dezvoltatorilor dornici de experimente software, iar un emulator de Game Boy Color este dovada.

Android-Wear-Game-Boy-Color-emulator-MOGA-controller

Nu a trecut nici o săptămână de când am văzut o demonstraţie legată de posibilitatea rulării sistemului de operare  și avem un nou experiment. Android Wear este o platformă suficient de fiabilă, iar acum vedem un alt experiment software care are drept gazdă sistemul de operare pentru purtabile al celor de la Google. Nu mai este vorba de un sistem de operare, în schimb este vorba de un emulator, o unealtă la fel de râvnită de gamerii care îşi doresc să se joace în orice situaţie.

Clipul de mai jos este realizat de acelaşi Davenport care a stat şi la baza primului clip. Marea diferenţă este că în acest caz particular vedem o demonstraţie pentru un emulator de Nintendo Game Boy Color pe micul ecran. Partea de interacţiune cu jocul este realizată folosind un gamepad pe Bluetooth intitulat MOGA Hero Power. În demonstraţie a putut fi văzut Pokemon, deşi nu cred că ar fi vreo problemă să lansaţi orice alt joc creat pentru Game Boy Color.

În mod evident, utilitatea reală a unui astfel de experiment pe un ceas nu este foarte mare, mai ales acum când ne dorim telefoane cu display-uri din ce în ce mai mari. Chiar şi în aceste condiţii însă, are un farmec aparte un emulator care rulează pe orice platformă. Partea cea mai bună a întregului proiect este că şi voi puteţi face nişte experimente similare cu Android Wear, dacă urmaţi un tutorial detaliat de Davenport pe blogul personal.

Citește și: