Un bug din iOS 8 vă pune în pericol informaţiile din iCloud

Un bug din iOS 8 vă pune în pericol informaţiile din iCloud

Dacă aţi adoptat deja iOS 8 pe dispozitivele Apple ale voastre, ar fi bine să aveţi grijă la tipul de informaţii stocate în iCloud.

reset-all-settings-ios-8

Lansarea iOS 8 se pare că nu a fost cea mai lină din ultimii ani. După ce versiunea iniţială a sistemul de operare a venit cu mici probleme şi funcţia HealthKit complet nefuncţională, a adus mai multe probleme decât soluţii, motiv pentru care a şi fost retras de pe serverele companiei la scurt timp după lansare. În teorie, a remediat majoritatea vulnerabilităţilor şi bug-urilor descoperite în noul sistem de operare ieşit din Cupertino, dar se pare că tot mai există o problemă gravă.

Aceasta din urmă vizează documentele din iCloud. Au apărut mai multe rapoarte în ultimele zile de utilizatori care au observat că le-au dispărut documentele stocate în spaţiul virtual de la Apple după ce au ales să-şi „reseteze toate configurările’“ din Settings – General – Reset – Reset all settings. În mod normal, respectiva funcţie ar trebui să aducă la setările din fabrică parametrii de funcţionare ai telefonului, dar sub nici o formă nu ar trebui să aibă vreun efect asupra datelor stocate pe dispozitiv.

Bug-ul a început să ia amploare online şi cele mai afectate se pare că sunt documentele stocate în aplicaţiile de birou ale gigantului din Cupertino: Pages, Keynote, Numbers. Acestea sunt alternativele Apple pentru Word, PowerPoint şi Excel. Din câte se pare, dacă optaţi pentru resetarea configurărilor, vor dispărea atât toate documentele din iCloud de pe iPhone sau iPad, cât şi cele de pe iCloud.com, context în care, dacă nu aveţi un backup offline, veţi avea de suferit.

Un utilizator care a raportat problema la Apple a afirmat că se lucrează intens la remedierea situaţiei, dar nu se cunoaşte încă un termen pentru soluţionarea ei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: