S-a lansat iOS 8.0.1. Aveţi grijă să nu-l instalaţi

S-a lansat iOS 8.0.1. Aveţi grijă să nu-l instalaţi

Apple a lansat aseară un update defect cu numele de 8.0.1. Printre altele, acesta pare să taie semnalul de telefonie al dispozitivelor Apple.

iphone_6_ios 8.0.1_update

La nivelul celor de la Apple, ar putea absurd că un firmware defect poate ajunge la utilizatori. Din păcate, exact acest fenomen a avut loc în ultimele 24 de ore, când gigantul din Cupertino a postat online un update de iOS, doar pentru a-l retrage câteva ore mai târziu.

iOS 8.0.1 ar fi trebuit să remedieze o serie de probleme sesizate în ultima săptămână de când am putut instala cu toţii iOS 8. Acum ar fi trebuit ca HealthKit, împreună cu aplicaţiile compatibile, să devină în sfârşit util, după ce a fost dezactivat la scurt timp după lansare. În plus, ar fi trebuit să sporească autonomia celor care au început să aibă probleme cu firmware-ul lansat pe 17 septembrie.

În realitate însă, noul iOS 8.0.1 a venit cu mai multe minusuri decât plusuri. Cea mai mare problemă a fost sesizată pe dispozitivele cu conectivitate 3G/4G care au început pur şi simplu să afişeze mesajul „No Service“ şi nu ajută reinstalarea sistemului de operare. Până şi funcţionarea senzorului de amprentă Touch ID a fost afectată negativ de noul update. Nici măcar trecerea telefonului în mod avion şi reactivarea modului de funcţionare normală nu a făcut minuni. Închiderea şi repornirea iDevice-urilor de asemenea nu au avut nici un rost.

Acest scenariu, care între timp a devenit dezastruos, ar fi trebuit să funcţioneze fără probleme în tandem cu iOS 8.0.1. În practică nu s-a întâmplat, motiv pentru care trebuie să aşteptăm relansarea sa în câteva zile. Dacă aţi făcut greşeala să vă instalaţi iOS 8.0.1, recomandabil ar fi să vă conectaţi smartphone-ului la iTunes și să reveniți la vechea versiune.