Trist dar adevărat, România nu mai este în top 5 la viteze de internet

Trist dar adevărat, România nu mai este în top 5 la viteze de internet

În ultimii ani, ne-am mândrit cu viteza noastră la internet. Se pare însă că, în timp ce a stagnat la acest capitol, multe alte state au câştigat teren la viteze de internet.

Internet-Speed-Tests-Header top romania

Până de curând, această performanţă se află printre cele care ,,puneau România pe harta”. Este vorba de viteza la . În urmă cu mai puţin de un an chiar, ţara noastră obţinea medalia de bronz la nivel global când venea vorba de rata medie de download/upload de care profităm cu toţii. Din păcate, acum nu ne mai aflăm nici în top 5. Locul al şaselea în clasament este ocupat de România cu o viteză medie de 45,4 Mb/s. În comparaţie cu trimestrul anterior, în care s-a realizat acelaşi clasament, s-a înregistrat o scădere de 4,4 procente la capitolul rată de transfer medie.

Topul pe care se bazează afirmaţiile de mai sus este realizat la fiecare trei luni de Akamai Technologies. În acelaşi tabel, vedem acum că Hong Kong ocupă primul loc în clasament cu 65,4 Mbps, în timp Coreea de Sud ocupă locul al doilea cu doar 1,8 Mbps mai jos. Japonia şi Singapore ocupă locurile trei şi patru la viteze de internet, în timp ce concurentul nostru direct pentru locul al cincilea este Israel. Acesta din urmă, în comparaţie cu 2012, a înregistrat o creştere a vitezei medii de transfer de 55%. Ca fapt divers, Statele Unite încă au probleme mari la acest capitol, ocupând doar locul al 13-lea.

Deşi nu mă simt neapărat afectat de aceste statistici, având în vedere că viteza de download de care ne bucurăm cei mai mulţi dintre noi mi se pare în continuare incredibilă, mi-aş fi dorit parcă să nu părăsim primele cinci poziţii ale clasamentului, dacă tot am ieşit din top 3 viteze de internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: