O nouă tehnologie ar putea oferi internet rapid în trenuri și avioane

, 25 Ian, 10:30

Ofcom a aprobat de curând folosirea unei tehnologii noi de transmisie prin satelit, care poate oferi internet rapid pentru avioane, trenuri sau nave maritime.

WiFi Internet Avion

Earth Stations se numește acest nou concept și va ajuta la creșterea semnificativă a vitezei de acces la internet pe mijloacele de transport de mare viteză. Acest lucru era de altfel necesar pentru a satisface cererea mare a consumatorilor care călătoresc cu trenurile, în special cele de mare viteză, cu avionul sau cu barca. Noile dispozitive montate pe mijloacele de transport se vor conecta la un satelit staționar ce orbitează deasupra ecuatorului, cu noi antene capabile de a menține o conexiune foarte bună și stațiile orbitale ce comunică cu satelitul central. Acest lucru va permite o viteză de aproximativ 50 Mb/s pentru fiecare mijloc de transport sau 10 Mb/s pentru fiecare utilizator. Trenurile nu vor avea nevoie de o licență asupra spectrului folosit, în timp ce avioanele și ambarcațiunile vor trebui să obțină aprobările respective datorită faptului că traversează mai multe țări.

Serviciul ar putea intra în folosință pe trenurile din Marea Britanie, însă va mai dura puțin până la certificarea altor mijloace de transport. Câți dintre voi ați folosit internetul în mijloacele de transport mai sus menționate și care a fost impresia voastră despre aceste servicii. Aici mă refer la conexiunea mijlocului de transport, a trenului de exemplu, și nu cea oferită de un modem portabil sau cea de pe smartphone.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail