Romania este pe primul loc la trafic de internet IPv6

, 29 Ian, 09:50

Cel mai recent raport despre starea internetului, făcut de Akamai, scoate la iveală la trafic de internet IPv6.

Akamai-Technologies-AKAM-Report-The-State-Of-The-Internet-Volume-1-Number-One state of the internet raport romania

După ce IP-urile clasice în format v4 tindeau să se termine, cu mai puţin de doi ani în urmă, a început răspândirea noilor familii de adrese online în format IPv6. Înainte de a fi folosit la scară largă însă, noul standard trebuie să fie adoptat de operatorii de internet importanţi din fiecare ţară. Din fericire, operatorul nostru principal, RCS&RDS, face o treabă foarte bună la această activitate.

România este pe primul loc la adoptarea noului standard de Internet Protocol, cu 7,3% din tot traficul naţional folosind IPv6. Următoarea poziţie este ocupată de Elveţia cu 7% şi Franţa, cu doar 5%. Ca o simplă observaţie, nu trebuie neglijat faptul că şapte dintre cele zece ţări incluse în top sunt din Europa, iar Statele Unite în particular ocupă doar locul al cincilea în acest top despre traficul de internet IPv6.

În rest, din acelaşi raport cu nume foarte impozant ales, State of The Internet, aflăm că la nivel global, faţă de-al treilea trimestru din 2012, a scăzut semnificativ. Sursa celor mai multe dintre atacuri este acum China, depăşind Indonezia pentru prima oară. Internetul de mare viteză, mai rapid cu 10 Mbps, a beneficiat de asemenea de o creştere a ratei de adopţie, cu 31% faţă de trimestrul anterior. Global, în total, 19% dintre conexiunile la internet la care suntem abonaţi folosesc acest standard.

Ca de fiecare dată, România arată bine la abonamente de internet şi tipuri de conexiuni de bandă largă. Se pare însă că nu-şi va mai păstra poziţia pentru mult timp.

akamai-soti-q3-2013-2

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail