Compactele premium la test: cel mai bun dintre Sony RX100 III și Canon PowerShot G7X

Compactele premium la test: cel mai bun dintre Sony RX100 III și Canon PowerShot G7X

Un nou test comparativ între Mark III şi Canon PowerShot G7X ne aminteşte de ce avem nevoie de o cameră foto compactă în buzunar.

canon-g7-x-sony-rx100-m3-side-by-side

Sony a anunţat anul acesta cea de a treia generaţie a camerei sale compacte cu dotări de vârf RX100 MK III. Până la nimeni nu a mai integrat un senzor atât de mare, de un inci, într-un corp compact. După ce japonezii au reinventat apa caldă pe acest segment de piaţă, concurenţa nu a încetat să genereze alternative la fel de atrăgătoare. Canon PowerShot G7X este o astfel de soluţie cu performanţe similare ca şi compactul celor de la Sony. Amândouă integrează un senzor cu aproximativ acelaşi număr de megapixeli, amândouă încep de la 24mm cu F/1.8, cu menţiunea că PowerShot G7X are un zoom maxim de 100mm cu o diafragmă F/2.9, pe când RX100 MK III este limitat la 70mm.

O cameră foto înseamnă însă mai mult decât nişte specificaţii tehnice pe o hârtie. Din acest motiv, cei de la TheCameraStoreTV au făcut o comparaţie practică între cele două dispozitive şi au sintetizat-o în videoclipul de mai jos de aproximativ 15 minute. Cum era de aşteptat, performanţa ambelor camere este destul de similară, dar există mici detalii care s-ar putea să încânte sau să alieneze posibili cumpărători.

În ţara noastră, preţul celor două camere variază în jurul valorii de 3.000 de lei. Modelul de anul trecut, Sony RX100 Mark II, este cu aproximativ 500 de lei mai ieftin. De asemenea, Canon G1X Mark II este un aparat foarte bun.

Citește și: