Sony RX1 R si RX100 II – Noi compacte Cyber-Shot din gama premium

Sony RX1 R si RX100 II - Noi compacte Cyber-Shot din gama premium

Sony a lansat acum cateva ore doua noi modele din gama de compacte premium, si anume Sony RX1 R si RX100 II.

Sony RX1R_Right

Sony RX1 R este succesorul primului model cu senzor FullFrame de 24 megapixeli si este destinat pasionatilor de fotografie care doresc sa detina un aparat performant cu cele mai mici dimensiuni posibile si, desigur, si-l si permit. Notatia „R” vine de la renuntarea la filtrul anti-aliasing, o miscare destul de populara si la alte camere precum D800E si D7100. Camera detine acelasi obiectiv de 35mm fix, care nu se poate schimba, si asta din motivul ca a fost realizat special pentru senzorul acestei camere.

Despre pretul lui RX1 R nu cred ca avem multe de discutat, va fi in jurul sumei de 13.000-14.000 lei, la fel ca si modelul anterior, fiind situat intr-o alta clasa decat orice alt model de camera foto.

Sony RX100II_right

Sony Cyber-Shot RX100 II reprezinta denumirea unei camere compacte, ajunsa si ea la versiunea a doua. RX100 II detine un nou senzor de 20 Megapixeli cu capabilitati de a oferi imagini mai bune decat modelul anterior. Aceasta poate fi folosita in conditii slabe de iluminare si va produce imagini de o calitate foarte buna. Senzorul are si aici o dimensiune de 1 inch, camera avand un obiectiv f1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T ce permite obtinerea unor imagini clare si curate in conditiile mentionate mai devreme. O noua aditie pe acest model este conectivitatea NFC si poate fi folosita pentru transferul imaginilor rapid pe telefon sau pe o tableta compatibila.

Pretul lui RX100 II se invarte in jurul sumei de 3300 lei, decent daca insistam pe faptul ca este o camera din segmentul premium.

Camerele nu au un vizor optic, dar se merge pe ideea unor accesorii, printre care si vizorul electronic sau blit ori microfon extern, pe patina activa disponibila pe ambele camere.

RX1R_Front_sensor

 

RX100II_sensor

Citește și: