20 sept. 2014 | 10:39

Telefoanele toamnei, disponibile în magazinele românești la precomandă

ACTUALITATE
Telefoanele toamnei, disponibile în magazinele românești la precomandă

Cele mai așteptate telefoane ale toamnei pot fi precomandate și în România de o săptămână încoace. Samsung și Apple vor fi unele dintre cele mai bine vândute terminale în această perioadă.

Samsung Galaxy Alpha (8)

 

Mai multe magazine online au adus în oferta lor Samsung Galaxy Alpha (primul Samsung cu ramă de metal), Samsung Galaxy Note 4 (cel mai performant telefon din istoria companiei), Samsung Galaxy Note Edge (primul telefon cu un ecran curbat pe margine, pentru notificări), dar și iPhone 6 și iPhone 6 Plus, cele mai mari telefoane din istoria Apple. Prețurile sunt mari, dar clienții nu au întârziat să apară.

Samsung Galaxy Note e cel mai performant telefon din istoria sud-coreenilor. Are un ecran de 5,7 inci, Quad HD, 3 GB de RAM și un procesor Qualcomm Snapdragon 805, adică cel mai performant de pe piață în momentul acesta. Camera foto are 16 megapixeli, bateria are 3.200 de miliamperi, iar telefonul vine dotat și cu un stylus.

Telefonul este disponibil la precomandă la magazinul online QuickMobile, la prețul de 3.500 de lei, în mai multe variante de culoare – alb, negru și roz.

Samsung Galaxy Note Edge are aceleași specificații ca și fratele său “normal”, dar are un ecran curbat pe lateral. Zona aceea va fi disponibilă pentru notificări și diverse informații din aplicații, fiind touchscreen. E un experiment Samsung și ar putea fi un succes. Telefonul sosește la QuickMobile la 4.000 de lei, varianta cu 32 de GB, dar pentru 64 de GB ar trebui să scoatem din buzunar 4.500 de lei.

Pentru Samsung Galaxy Alpha, lucrurile stau mai discret la nivelul caracteristicilor tehnice. Acesta are un ecran HD, 2 GB de RAM și o cameră foto de 12 megapixeli. Are o ramă de metal și este cel mai elegant telefon al sud-coreenilor. A sosit deja în ofertă la eMAG și costă 3.000 de lei.

iPhone 6 și iPhone 6 Plus au ajuns la precomandă tot la QuickMobile și, potrivit datelor magazinului online, au fost achiziționate 1.500 într-o săptămână. iPhone 6 de 128 de GB costă 4.500 de lei, iar cel mai ieftin, cel de 16 GB, costă 3.500 de lei.

iPhone 6 Plus de 128 de GB costă 5.000 de lei, iar iPhone 6 Plus de 16 GB costă 4.000 de lei. Potrivit datelor de până acum de pe piața globală, Apple vinde mult mai multe iPhone 6, decât iPhone 6 Plus, dar e într-un fel normal. iPhone 6 are un ecran de 4,7 inci și nu pare atât de mare precum iPhone 6 Plus, o phabletă în adevăratul sens al cuvântului.

Toate acestea telefoane vor fi disponibile pe piață la toate magazinele la începutul lui octombrie, respectiv jumătatea lunii, pentru iPhone.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele