Tehnologia goal-line ajută Franţa să câştige un gol la Campionatul Mondial

Tehnologia goal-line ajută Franţa să câştige un gol la Campionatul Mondial

Pentru că cei de la FIFA se pare că nu sunt imuni la tehnologie, în cadrul , goal-line a ajutat la descrifrarea unui gol.

goal line technology fifa world cup campionat

. Cu toate acestea, noul Campionat Mondial din Brazilia vine cu multe noutăţi care nu trebuie trecute cu vederea. În primul rând, acesta este cel mai vizionat turneu final din toate timpurile la nivel global. În al doilea rând, permite arbitrilor să folosească tehnologia Goal Line pentru a fi siguri dacă un gol a fost sau nu marcat.

Este incredibil cât a evoluat şi tehnologia utilizată în cadrul sportului rege, începând cu mingile inteligente şi ajungând până la utilizarea constantă a unor serii de senzori cu diverse scopuri. În acest caz particular este vorba de goal-line, o metodă prin care o serie de senzori de pe linia porţii comunică cu un ceas inteligent de la mâna arbitrului pentru a-i confirma sau infirma acestuia că a fost marcat un gol.

În teorie, toate sună frumos. Partea cea mai fascinantă este că zilele trecute, într-un meci dintre Franţa şi Honduras, francezul Karim Benzema a lovit cu mingea o bară laterală a porţii, doar ca, în secunda următoare, mingea să ajungă în braţele portarului din Honduras. Din fericire pentru francezi, în cele doar câteva secunde cât a durat faza, mingea a reuşit pentru o fracţiunea de secundă să depăşească şi linia transversală a porţii. În urma fazei, deşi arbitrul central a fost convins că nu a fost vorba de un gol, sistemul goal—line a scos la iveală adevărul şi a adus un gol în portofoliul francezilor.

Acesta este doar unul dintre exemplele de tehnologii ce pot fi folosite într-un meci de fotbal pentru a face viaţa arbitrilor mai uşoară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: