Tappy Chicken – un joc de Epic Games realizat fără programare în UE4

Tappy Chicken - un joc de Epic Games realizat fără programare în UE4

Chiar dacă poate fi considerat fără probleme o clonă de Flappy Bird, noul Tappy Chicken al celor de la Epic Games demonstrează altceva.

epic tappy-chicken ue4 unreal engine 4

Cei de la nu mai fac atât de mulţi bani din jocuri pe cât obţin din motoarele grafice pe care le dezvoltă in-house cu numele de . Cea mai recentă versiune, UE4 a fost anunţată în urmă cu câteva luni şi, pentru prima oară, a fost oferită doritorilor sub formă de abonament lunar, contra sumei de 20 de dolari. Având în vedere că, în trecut, o companie trebuia plătească aproximativ un milion de dolari pentru acest beneficiu, realitatea este că şi dezvoltatori independenţi pot face acum jocuri în Unreal Engine.

Pentru a demonstra flexibilitatea şi uşurinţa realizării de jocuri în UE4, un angajat al Epic Games, pe numele Shane Caudle, a realizat în aproximativ o săptămână, de unui singur, Tappy Chicken. Trecând peste faptul că este primul joc făcut public realizat cu cea mai nouă variantă a motorului grafic Unreal, această clonă de Flappy Bird, mai are un motiv de mândrie. Nu este realizată de un programator. Persoana din spatele proiectului este un artist desenator.

,,Tappy Chicken este demonstraţia perfectă pentru uşurinţa de utilizare şi flexibilitatea specifice Unreal Engine 4. Cu toate că exploatează la maxim muşchii grafici ai motorului, arată cum aproape oricine poate realiza un joc drăguţ şi distactiv pentru dispozitive mobile şi browsere web.” Cei de la Epic au descris într-un comunicat oficial, cu mare entuziasm, lansarea acestui titlu de mobile.

Jocul este disponibil în mod gratuit pentru iOS şi Android, dar va fi lansat în scurt timp şi într-o versiune web compatibilă HTML5.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: