Epic a anunţat că următorul Unreal Tournament va fi gratuit… pe bune

Epic a anunţat că următorul Unreal Tournament va fi gratuit… pe bune

După lungi aşteptări şi speculaţii pe marginea acestui subiect, Epic a anunţat oficial că lucrează la un nou joc

unreal-tournament-3-1

Pentru unii a fost Quake şi Half Life, pentru mine a fost Unreal Tournament. Primul FPS pe care l-am experimentat în reţea, cu un nivel de adrenalină pe care nu l-am mai trăit până în acel moment, a fost creat de Epic Games. Acum, aceeaşi companie a anunţat că urmează un nou episod din serie.

O echipă mică formată din veterani de UT va începe de săptămâna aceasta să lucreze la următoarea iteraţie a francizei, o versiune creată de la zero pentru Windows, Mac şi Linux. Spre deosebire de procesul clasic de dezvoltare al unui joc nou, viitorul Unreal Tournament va fi Open Source. Cei de la Epic au caracterizat procesul de creaţie ca fiind ,,o colaborare între Epic, fanii UT şi dezvoltatorii UE4”. În plus, pe lângă faptul că va reprezenta un exponent perfect pentru cel mai recent motor grafic al gigantului, , jocul va fi complet gratuit. ,,Not free to play, just free” – astfel a fost descris preţul acestuia.

Pentru un profit financiar mai mult sau mai puţin infim, în joc va exista o piaţă virtuală. Prin aceasta, dezvoltatori, jucători, creatori de moduri şi artişti îşi pot comercializa creaţiile digitale, cu o cota din profit mergând la Epic. Componenta descrisă mai sus nu va fi însă inclusă în primele iteraţii ale jocului, ci la o dată anunţată ulterior.

În ceea ce priveşte termenul de lansare, deşi în mod obişnuit este vorba de câţiva ani din momentul primului anunţ, se pare că, în doar câteva luni, roadele efortului colectiv din spate ar trebui să fie evident.

Citește și: