Studiu: Petrecem mai mult timp pe smartphone decât pe computer

Studiu: Petrecem mai mult timp pe smartphone decât pe computer

Inevitabilul s-a produs, un confirmă că petrecem mai mult timp pe smartphone decât navigând pe internet de pe un PC.

pc-vs-smartphone-apple-blackberry-iphone internet utilizare

În cazul în care trăiţi cu impresia că petreceţi din ce în ce mai mult timp pe telefon şi majoritatea timpului de navigare pe internet se desfăşoară pe un smartphone, nu sunteţi singurii.

Faptul că vânzările de tablete şi smartphone-uri depăşesc detaşat achiziţiile de desktop-uri şi notebook-uri nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Cu toate acestea, când un nou studiu confirmă că nu mai folosim la fel de mult nici măcar PC-urile pe care le avem, mi se pare o statistică interesantă.

Cei de la au realizat un studiu în mai multe ţări de pe mapamond încercând să asocieze nişte cifre perioadelor de timp pe care le petrecem în fiecare lună în faţa TV-ului, în faţa computerului navigând pe internet şi perioadei de timp pe smartphone.

Cea mai mare discrepanţă are loc în Italia, unde cele mai multe persoane petrec o medie de 37 de ore în faţa ecranului unui telefonul mobil şi doar 18 ore navigând pe internet de pe PC, după cum se poate vedea și în tabelul de mai jos. În ceea ce priveşte activităţile întreprinse pe smartphone, aproximativ un sfert din timp este petrecut pe Facebook, Twitter şi alte reţele sociale.

Este adevărat, e greu să percepem aceste valori ca fiind la fel de valabile în fiecare colţ al lumi. Totuși, valorile obţinute în Statele Unite, Regatul Unit şi Italia ne ajută să ne formăm o viziune de ansamblu asupra unei tranziţii de la sistemele clasice la computerele din buzunar.

nielsen-online-usage-december-2013

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: