SUA: iPhone 4S da tonul la vanzari, Android ramane cel mai popular

, 19 Ian, 08:00

nielsen-q4

Intr-un univers dominat din ce in ce mai mult de smartphone-uri, Nielsen, una dintre cele mai importante companii ce au ca preocupare principala informarea statistica, a facut un efort in a pune la un loc o comparatie intre piata actuala de smartphone-uri isi cifrele din ultimele 3 luni. Mentionam insa ca studiul se refera la piata din SUA, care de regula reprezinta un motor de influenta.

Daca e sa ne legam de schimbarile radicale, in ultimele 3 luni numarul utilizatorilor de iPhone a crescut de la 25 la 45%, ca o urmare evidenta a lansarii ultimului model, iPhone 4S. Desi 14% din proaspetii utilizatori de terminale cu iOS au plecat de la Android, per ansamblu, nu doar pe ultimele 3 luni, procentele in ceea ce priveste platformele preferate pentru smartphone-uri nu s-au schimbat considerabil.

In cursa pentru cel mai popular sistem de operare, Android-ul conduce inca detasat cu 46,3%, in timp ce, cele cateva modele de iPhone-uri, totalizeaza doar 30 de procente.

Desi se afla in continuare pe un loc 3, BlackBerry a mai pierdut in aceste luni 2,9% fata de trimestrul anterior, in conditiile in care doar 6 procente din cei care si-au dorit un smartphone in ultimele 3 luni s-au uitat la un terminal al producatorului canadian. Daca asta se poate numi crestere, Windows Phone a atins 1,3% din piata fata de 1,2% din lunile anterioare.

Pentru o viziune de ansamblu in ceea ce priveste trendurile de achizitie, graficul de mai jos ar trebui sa ofere mai multe informatii:

nielsenjan

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail