Sony ar putea trece la ecrane 2K, dar autonomia Xperia Z4 va avea de suferit

Sony ar putea trece la ecrane 2K, dar autonomia Xperia Z4 va avea de suferit

Nu mai este foarte mult timp până când Sony Xperia Z4 va fi lansat, iar poze cu viitorul flagship încep să apară din ce în ce mai des pe internet.

Sony Xperia Z3 si compact - review Playtech-2

Despre viitorul telefon de la Sony s-a vorbit foarte mult în ultimul timp. Au fost zvonuri care indicau un ecran mai mare de 5,2 inci, despre diferite rezoluții și despre diverse liste de specificații. Cu cât ne apropiem mai mult de data oficială de lansare, cu atât seamănă mai mult zvonurile între ele. Ultimul dintre acestea se referă la ecranul dispozitivului. Astfel, se pare că Sony Xperia Z4 va avea un display QHD cu o rezoluție de 2.560 x 1.440.

Sony Xperia Z3 este un smartphone premium, dar nu și cu cea mai așteptată dotare tehnică: ecranul 2K, după cum a folosit LG pe modelul G3. Trusted Reviews notează că japonezii au preferat să taie cât mai mult din consumatorii de energie și să folosească un display full HD. Montarea unul ecran QHD pe Sony Xperia Z4 ar putea însemna sfârșitul acelei autonomii impresionante a bateriei cu care s-au lăudat până acum cei de la Sony.

sony xperia z4 2Foto: Phonearena

Conform unor informații obținute de cei de la Phonearena, Sony Xperia Z4 nu numai că va avea un ecran cu o rezoluția vast superioară celui de pe Z3, dar sunt șanse mari ca acesta să nu fie dotat cu un Qualcomm Snapdragon 810. Aparent, procesorul are probleme mari cu încălzirea, lucru ce face extrem de dificilă implementarea acestuia pe cele mai noi telefoane. În schimb, pe Sony Xperia Z4 ar urma să fie montat un procesor Snapdragon 805, similar celui găsit pe Google Nexus 6.

Camera de pe viitorul Sony Xperia Z4 ar putea avea parte, totuși, de cel mai mare upgrade, fiind posibilă montarea unui model senzor Exmor de 21 de megapixeli. Sony Xperia Z4 ar urma să fie lansat în cadrul CES 2015. Puteți afla mai multe detalii despre acesta pe Playtech aici.

sony xperia z4Foto: Phonearena