Sony Xperia Z3X are o configuraţie ipotetică remarcabilă

Sony Xperia Z3X are o configuraţie ipotetică remarcabilă

Rezultatul multor zvonuri din ultimele săptămâni, pare a avea o configuraţie extraordinară, dacă se vor materializa speculaţiile.

sony-xperia-z3x

În urmă cu mai bine de un an, cei de la Sony au promis că vor lansa două vârfuri de gamă anual la o distanţă de aproximativ şase luni. Ca urmare, deşi nu a ajuns încă în fiecare colţ de pe mapamond, începem să discutăm despre Xperia Z3X.

Aflat momentan în stadiu de proiect, Xperia Z3X pare să fie un gadget foarte performant dedicat celor care pun preţ pe combinaţia ideală dintre smartphone şi cameră foto. Deşi nu ştim când va fi pus în lumina reflectoarelor de cei de la Sony, gadgetul din imaginea de mai sus a apărut deja printre rezultatele benchmark-ului AnTuTu. Fără a avea vreo siguranţă că respectiva configuraţie este cea finală, Z3X pare să fie construit în jurul unui panou Quad HD destul de generos, cu diagonala de 6,2 inci şi rezoluţia nativă de 2.560×1.440 pixeli. Partea de procesare este asigurată de o combinaţie între un  Qualcomm Snapdragon 810 la 2,86GHz, 4GB LPDDR4 şi un GPU Adreno 430.

Punctul său forte nu va fi însă configuraţia hardware peste medie, ci o cameră principală de 22 megapixeli cu un senzor de 2/3” cu F1.2. Aceasta din urmă va folosi noua tehnologie a japonezilor pe bază de senzori curbaţi, mai apropiaţi ca şi construcţie de ochiul uman. În teorie, rezultatul final constă în imagini mai realiste. Ca dimensiuni, aparatul ar trebui să se încadreze în 69,5 x 150,1 x 7,9 milimetri.

Având în vedere momentul în care s-a iniţiat distribuţia globală a lui Xperia Z3, nou Z3X ar trebui să fie anunţat în cadrul MWC 2015. Cu alte cuvinte, mai avem de aşteptat câteva luni pentru a vedea dacă ,,monstrul” din imaginea de mai sus va ajunge în magazine sau îşi va păstra statutul de experiment intern al Sony.