24 sept. 2014 | 09:00

Sony Xperia Z3 Compact are o autonomie de invidiat

ACTUALITATE
Sony Xperia Z3 Compact are o autonomie de invidiat

Primele teste confirmă că Sony Xperia Z3 Compact obţine în testele de autonomie rezultate cu mult peste vârfurile de gamă al concurenţei.

Sony Xperia-Z3-Compact-colores

Nu a trecut mult timp de la lansarea noului de la Sony. Similar ca filosofie de producţie cu Xperia Z1 Compact, acesta este un smartphone foarte similar în configuraţie hardware cu fratele său mai mare, actualul vârf de gamă al japonezilor,

Cei de la PhoneArena, care de curând ne-au confirmat performanţa slabă a bateriei din iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, au testat acum Xperia Z3 Compact. La baza acestui model se află un acumulator de 2.600mAh. Testul efectiv implică rularea unui script care exploatează la maxim telefonul, pentru redarea de conţinut multimedia şi navigat pe internet, fără ca ecranul acestuia să se închidă decât la epuizarea bateriei.

Valoarea fabuloasă obţinută în urma testului a fost de 10 ore şi 2 minute de utilizare non-stop. În contextul în care un Galaxy S5 a obţinut în acelaşi test 7 ore şi 38 de minute, iar un iPhone 6 Plus, doar 6 ore şi 32 de minute, este evident că Sony joacă în altă ligă. Timpul de încărcare este un pic cam mare la 208 minute, dar cu siguranţă aceasta nu este o valoare absurdă, când liderul în acest top, LG G3 ajunge să se încarce de la zero la 100% în 120 de minute.

Ca de obicei, aceste valori nu sunt literă de lege, având în vedere cât de mult influenţează autonomia unui smartphone stilul vostru personal de a-l utiliza. Testele de mai sus ne confirmă în schimb că, atunci când sunt exploatate într-un mod similar, dintre toate smartphone-urile actuale, Xperia Z3 Compact are cea mai mare autonomie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele