12 iul. 2014 | 10:20

Smartwatch-ul Apple iWatch nu se va mai lansa anul acesta

ACTUALITATE
Smartwatch-ul Apple iWatch nu se va mai lansa anul acesta

Noi surse apropiate de gigantul american au afirmat că este foarte puţin probabil să vedem un în magazine în 2014.

apple iwatch smartwatch

Într-o piaţă în care încep să apară ceasuri inteligente din ce în ce mai atrăgatoare, faptul că cei de la Apple nu şi-au făcut încă simţită prezenţan ar putea să-i coste. Nu de alta, dar în momentul în care alternative mai mult decât decente de la Samsung, Motorola şi LG vor începe să ajungă pe mâinile doritorilor şi nu vor avea suport pentru iDevice-uri, sunt mari şanse ca utilizatorii de iOS să migreze.

Cu toate acestea, după ce s-a speculat îndelungat o dată de lansare din octombrie 2014, noi surse confirmă începutul lui 2015 ca fiind mai probabil. Ming-Chi Kuo, un analist la KGI Securities a aproximat în trecut luna septembrie pentru începerea producerii în masă de iWatch-uri. Zilele trecute, acesta şi-a revizuit pronosticul, ajungând cu începerea producţiei în masă până în luna noiembrie. Cu alte cuvinte, dacă abia vor fi produse primele exemplare de ceasuri Apple în penultima lună a acestui an, tinde să fie imposibilă o lansare în 2014.

În teorie, este posibil ca Apple să creeze un anunţ pentru lansarea de , doar ca aceasta să ajungă la primii utilizatorii câteva luni mai târziu. Acest scenariu nu s-a aplicat însă în trecut decât în cazul lansării ultimului Mac Pro, iar utilizatorii care au aşteptat două luni pentru livrarea unui sistem desktop nu au fost foarte mulţumiţi.

Singurul scenariu plauzibil în care Apple şi-ar anunţa smartwatch-ul, dar ar aştepta câteva luni înainte să-l pună în mâna utilizatorilor, ar putea avea legătură cu un ecosistem de aplicaţii mai bogat. Pe sistemul, anuţăm ceasul, dar le dăm vreo două luni dezvoltatorilor se creeze nişte aplicaţii pentru el pentru a atrage şi mai mult utilizatorii.

Momentan, toate afirmaţiile de mai sus sunt doar zvonuri, motiv pentru care, le puteţi percepe cu o anumiăt reticenţă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele