07 iun. 2014 | 12:00

Apple iWatch – ceasul inteligent vine în octombrie [VIDEO]

ACTUALITATE
Apple iWatch - ceasul inteligent vine în octombrie [VIDEO]

Apple urmează să lanseze un ceas inteligent în octombrie, potrivit ultimelor informații apărute. Compania americană a pregătit terenul prin lansarea Health Kit, odată cu iOS 8.

iwatch_apple_ios_slashgear-820x420

Potrivit Reuters, Apple ar urma să producă între 3 și 5 milioane de ceasuri inteligente pe lună în primă fază, pentru a testa reacția pieței. Informațiile vin din lanțul de furnizori de componente.

Specificațiile tehnice nu au fost încă relevate, dar dispozitive ar putea avea un display curbat OLED și senzori care să colecteze date cum ar fi consumul de calorii, ciclurile de somn și altele.

Ceasul inteligent a fost prevestit de lansarea aplicației Health, care colectează date de la diferite dispozitive și aplicații. Health e un panou de control. Apple a lansat un API pentru programatori, care pot să-și conecteze aplicațiile și dispozitivele la Health. Acolo vom ști tot ce se poate despre sănătate.

Orice tip de cântar bluetooth, dispozitive de măsurat tensiunea sangvină sau ritmul cardiac vor fi suportate nativ de către Health.

Playtech.ro a testat noul iOS 8 în varianta beta

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele