07 nov. 2014 | 08:50

Aplicația Runtastic care vă ajută să dormiţi mai bine [VIDEO]

ACTUALITATE
Aplicația Runtastic care vă ajută să dormiţi mai bine [VIDEO]

După ce au făcut valuri în industrie cu aplicaţiile lor de monitorizare a efortului, cei de la Runtastic au creat Sleep Better pentru un somn mai odihnitor.

RuntasticSleepBetter-820x420

Mulţi ar clasifica obsesia noastră pentru gadgeturi ca fiind complet nejustificată. Din fericire, ocazional, cineva realizează o aplicaţie mai specială şi vă permite să demonstraţi prietenilor într-un mod practic cum reuşeşte telefonul vostru să vă facă viaţa mai uşoară. O astfel de aplicaţie este Sleep Better de la Runtastic, disponibilă în mod gratuit pe iPhone şi Android, deşi vă oferă posibilitatea să investiţi o sumă de doi dolari pentru câteva funcţii în plus, precum eliminarea reclamelor şi posibilitatea descrierii viselor in-app.

Deşi există câteva care vă oferă posibilitatea să vă monitorizaţi calitatea somnului, Sleep Better funcţionează doar pe baza senzorilor din telefon cu condiţia să dormiţi cu telefonul pe marginea patului. Dacă aveţi o sensibilitatea vizavi de nivelul de radiaţii la care vă expuneţi în astfel de scenarii, puteţi sta liniştiţi deoarece funcţionează la fel de bine şi dacă aveţi telefonul în mod avion. Pornind de la obiceiurile voastre din timpul somnului, inclusiv foit sau învârtit prin pat, aplicaţia oferă nişte note somnului efectuat şi, printr-un sistem de alarme inteligente, vă permite să vă treziţi în perioadele de somn superficial, moment în care nu veţi mai fi la fel de morocănoşi ca de obicei.

Un alt aspect fascinant ţine de corelarea calităţii somnului vostru cu faza în care se află luna. Astfel puteţi afla dacă o lună plină vă avantajează sau dezavantajează. În contextul în care cei de la Runtastic s-au aruncat deja la producţia de brăţări inteligente, Orbit fiind un astfel de exemplu, este un pic neobişnuită lipsa integrării dintre Sleep Better şi Orbit. Sunt însă convins că în următoarele versiuni ale aplicaţiei se va remedia şi acest aspect.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele