Aplicaţiile de Firefox OS rulează nativ şi pe Android [VIDEO]

Toate aplicaţiile de , pentru simplul fapt că sunt create în mare parte ca aplicaţii web, rulează fără probleme şi pe Android.

Firefox OS android-apps-cross-platform

Numărul platformelor mobile a crescut semnificativ în ultimii ani. Nu mai vorbim de mult doar  de iOS şi Android. Tizen şi Firefox OS sunt doar două exemple de sisteme de operare pe care le vom vedea din ce în ce mai des, mai ales pe dispozitive ieftine. Pentru că toate sunt diferite şi toate depind de aplicaţii, dezvoltatorii sunt puşi în dilemă atunci când vor să creeze o aplicaţie cross-platform pe care să o posteze în toate magazinele virtuale.

Partea bună este că pe Firefox OS rulează aplicaţii create în mare parte pentru web, scrise în HTML5 şi Java Script. Din acest motiv, orice program pe care îl vedeţi pe sistemul de operare creat de Mozilla rulează fără probleme şi într-un browser modern. Pentru a le experimenta pe Android, nu trebuie decât să instalaţi şi ar trebui să nu întâmpinaţi nici un fel de probleme ulterioare.  Mai mult decât atât, aceste aplicaţii OWA (Open Web Apps) nici măcar nu sunt limitate la a fi rulate în interiorul unui browser. În cazul în care le instalaţi din Firefox OS Marketplace, sunt tratate ca aplicaţii native, ca urmare, vor avea icoane pe ecranul principal al telefonului şi pot fi dezinstalate din meniu telefonului.

În definitiv, dacă aveţi un Android e bine de ştiut că subit mai aveţi acces la o colecţie decentă de aplicaţii, iar dacă sunteţi dezvoltator, puteţi crea fără emoţii aplicaţii de Firefox OS, pentru că merg şi pe Android.

13:00 14.06.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video