Chromecast face posibilă transmiterea Android pe TV

Chromecast face posibilă transmiterea Android pe TV

Chiar dacă cei de la Google limitează nativ funcţionalitatea , creatorul AllCast ne demonstrează că este capabil de mai multe, cum ar fi Android pe TV.

allcast chromecast airplay-mirroring-android

Chromecast este un gadget de 35 de dolari anul trecut în SUA. Acesta se conectează la TV prin HDMi sau MHL şi, în teorie, nu poate decât să oglindească ceea ce vedeţi într-o fereastră de Chrome pe PC sau Mac, un smartphone sau o tabletă cu Android. Pentru că era evident că restricţia de a nu oglindi o varietate mai mare de conţinut de pe un Android era realizată la nivel software, un dezvoltator pasionat a făcut eforturi şi a reuşit să aibă în timp real acelaşi conţinut pe ecranului telefonului şi al TV-ului.

În clipul de mai jos veţi vedea că dispozitivul de 35 de dolari al celor de la Google este capabil să ofere o funcţionalitate similară cu cea a AppleTV-ului. Acest clip este realizat de Koushik Dutta, creatorul aplicaţiei AllCast şi demonstrează ideea de mirroring. Similar cu ceea ce se poate realiza cu Miracast sau AirPlay, respectivul dezvoltator şi-a putut oglindi o sesiune de Flappy Bird pe TV. Este adevărat că există o anumită întârziere, vizavi de timpul de râspuns, dar numărul cadrelor pe secundă trimise către televizor este suficient de mare încăt respectivul handicap să nu fie foarte evident.

În definitiv, din acest moment este doar o chestiune de timp până când aplicaţia AllCast pentru dispozitivele cu Android va include această funcţie foarte utilă, Android pe TV.