Silverstone Grandia GD10, o nouă carcasă pentru HTPC

Silverstone Grandia GD10, o nouă carcasă pentru HTPC

Silverstone a anunțat o nouă carcasă pentru sistemele HTPC, mai exact pentru cele pe care le ții sub televizor pentru vizionarea de filme.

Silverstone Grandia GD10 1

Chiar dacă SmartTV-ul a câștigat destul de mult teren în ultima vreme, Silverstone oferă încă o serie de carcase pentru sistemele HTPC, acele sisteme pe care de obicei le așezi în rack-ul audio, lângă televizor, sau sub acesta, și au ca scop navigarea pe internet și vizionarea de filme.

Acum, nu zic că SmartTV-ul nu face toate aceste lucruri, însă din experiența proprie, nici măcar televizoarele lansate anul acesta nu dispun de o interfață suficient de ingenioasă sau rapidă, care să concureze cu un browser de desktop. Nici măcar experiența de pe mobil nu poate fi reprodusă la fel pe un televizor Smart.

Carcasa este suficient de compactă pentru a acomoda un sistem ATX, chiar și cu o placă de bază mai complexă. Există lăcașuri flexibile pentru unitățile de stocare, care se adaptează pe carcasă în funcție de sistemul de răcire, și chiar și un panou frontal care se blochează pentru a împiedicat alți utilizatori să pornească sistemul. Prin alți utilizatori probabil producătorul se referă la copii cu interdicție la televizor și internet.

Prețul acesteia va fi undeva în jur de 400 de Lei și carcasa este disponibilă începând cu finalul acestei luni.

Silverstone Grandia GD10 3

Citește și: