Silverstone dezvăluie o soluție externă de grafică prin Thunderbolt

Silverstone dezvăluie o soluție externă de grafică prin Thunderbolt

Thunderbolt 2 este considerat pe bună dreptate modul de conectivitate al viitorului. Silverstone profită de acest lucru pentru a crea un GPU extern. 

Silverstone Asus Thunderbolt GPU

Thunderbolt 2 este practic o conexiune PCI Express la viteză maximă, și permite conectarea unui GPU cu performanțe ridicate, direct la un laptop. Exact acest lucru l-au realizat cei de la Silverstone în colaborare cu Asus. Sistemul se numește XG Station și este practic o carcasă ce adăpostește un Radeon Hd 7970, o sursă de alimentare mică, precum și o placă de bază de dimensiuni reduse produsă de Asus, pentru a oferi conectivitatea PCI Express la Thunderbolt. Din păcate, informațiile se opresc aici, cei de la TweakTown nu au reușit să efectueze ceva teste pe sistemul respectiv.

Soluția este una viabilă pentru cineva care deține un notebook sau un ultrabook cu o conexiune Thunderbolt, și nu dorește să mai țină acasă încă un sistem complet doar pentru gaming. Astfel conectează GPU-ul extern la notebook, notebook-ul la televizor sau la un monitor mare, și se poate bucura de puterea completă a unui desktop. La fel și în situația în care GPU-ul este folosit pentru render. Proiectul poate fi făcut pe laptop, pe drum, și, odată ajuns acasă sau la birou, se poate face procesarea materialului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: