Cum va arăta meniul de start de pe Windows 9

Cum va arăta meniul de start de pe Windows 9

Dintr-o nouă versiune de scăpată pe internet, obţinem una dintre primele imagini cu mult aşteptatul meniul de Start.

start-menu-microsoft windows 9-new

Oficialii companiei americane au confirmat în numeroase rânduri că vor aduce înapoi meniul de Start în următoarea versiune de Windows. Aceasta este însă prima oară când ipoteticul meniu ajunge pe internet, desprins, cel mai probabil, dintr-o variantă alpha de Windows 9.

Captura de mai sus a început să circule pe internet de câteva zile. Meniul de Start inclus în aceasta, deşi îşi are bazele în vechiul meniu de start, este radical reinventat. Influenţele designului Metro sunt evidente şi nu este exclus ca partea din dreapta a meniului să includă widgeturi sau alte icoane cu conţinut dinamic. Zona de ştiri din dreapta jos este o dovadă a acestui concept.

Acest meniu este inclus în bulid-ul de Windows 9788 ce a început să circule pe internet, prin imagini, de câteva zile. Este doar o chestiune de timp până când va scăpa şi pe reţele gen torrent.

Cu numele de cod , este foarte probabil ca titlul final sub care veţi putea achiziţiona următorul Windows să fie Windows 9. Având în vedere că Windows 8 nu a avut parte de un succes exploziv, surse apropiate de companie au confirmat că Microsoft vrea să renunţe la respectivul branding.

Nu avem încă foarte multe detalii legate de alte schimbări ce vor fi introduse în noul sistem de operare ieşit din Redmond, dar, măcar în ceea ce priveşte meniul de Start, situaţia se pare că s-a clarificat.

Citește și: