01 iul. 2014 | 14:18

Windows 9 „Threshold“ e planul Microsoft de a recâștiga utilizatorii clasici

ACTUALITATE
Windows 9 „Threshold“ e planul Microsoft de a recâștiga utilizatorii clasici

Microsoft lucrează la Windows 9, cu numele de cod „Threshold“, iar acum apar zvonuri cu privire la publicul pe care compania vrea să îl câștige cu această nouă versiune.

windows 9 threshold

Mary Jo Foley scrie pentru ZDNet despre Windows 9, versiune care ar urma să fie prezentată cel mai devreme anul acesta. Planul companiei este să (re)câștige fanii de Windows 7 și să nu ajungă în aceeași situație în care se regăsește acum, când vechii utilizatori de XP nu au trecut sau trec cu greu la versiuni mai noi. „Threshold“ ar urma să fie lansat în vara lui 2015.

Echipa care se ocupă de dezvoltarea noului Windows vrea să aducă mai multe elemente de „desktop“ în această versiune, iar impactul negativ pe care l-a stânit cu interfața de Windows 8 să mai fie diminuat. Desigur, astfel de elemente vor fi vizibile acelor utilizatori care folosesc sistemul de operare pe computere clasice, PC-uri și laptopuri, care nu sunt dotate cu ecrane tactile.

Potrivit lui Foley, citându-și sursele sale, Windows 9 „Threshold“ va rula altfel de la dispozitiv la dispozitiv, prefigurând o unificare a tabletelor, laptopurilor și PC-urilor clasice. Există și o versiune Threshold Mobile, cu infrastructură pentru cipurile ARM, care se regăsesc în dispozitive cu Windows Phone. Microsoft se pare că a înțeles, la câțiva ani de când lucrează la Windows 8, că sunt utilizatori care preferă mediul clasic de lucru și nu vor să treacă peste noapte la touchscreen.

Windows 9 ”Treshold” este confirmat, neoficial

Perioadele de lansare ale „Threshold“ sunt incerte, dar Foley susține că în toamna acestui an ar trebui să vedem un public preview, urmând ca în primăvara anului viitor, cel mai probabil la Build 2015, Microsoft să prezinte o versiune aproape de lansare. Odată cu Windows 9 va fi introdus și un meniu Start regândit, care aduce într-o anumită măsură cu cel prezent pe toate versiunile de până în Windows 8. Rămâne de văzut ce aduce acest Windows 9, câtă unificare va realiza Microsoft și cum evoluează al treilea ecosistem mobil: Windows Phone.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele