19 feb. 2014 | 17:50

Windows 9 ar putea deveni o realitate în cursul acestui an

ACTUALITATE
Windows 9 ar putea deveni o realitate în cursul acestui an

Speculațiile despre Windows 9 devin deja un subiect de discuție pe forumuri, și se spune că acesta va fi deja disponibil undeva la finalul acestui an.

Microsoft Windows 9

Windows 9 va fi următorul sistem de operare important de la Microsoft. Necesitatea acestuia, în opinia oficialilor companiei, este de a-i convinge pe utilizatorii de Windows XP și Windows 7 să renunțe la varianta mai veche. Windows 8 nu a reușit să se achite de această sarcină, cel puțin nu atât de bine precum se spera. Unii precizează deja că vom vedea varianta beta Windows 9 undeva în cursul lunii mai, iar varianta RTM fiind așteptată pentru finalul lunii octombire. Speculația se apropie de ceea ce a spus fostul CEO, Steve Ballmer, la conferința BUILD din iunie 2013.

”Ne îndreptăm spre un ciclu de lansări rapide. Lansări rapide, Lansări rapide, Lansări rapide! Efectuăm tranziția de la o companie de software la o companie care construiește software, dispozitive și servicii. Singura cale prin care putem face acest lucru este să adoptăm o cadență mai rapidă în temreni de lansări de produse. Acest lucru este fundamental pentru activitatea noastră și trebuie să ne mobilizăm atât noi cât și partenerii noștri.”

Accelerarea ciclului de lansări poate avea atât consecințe negative, cât și pozitive pentru consumatori. În primul rând, schimbările de la un sistem de operare la altul vor fi mai mici, mai puțin complete, însă acesta ar putea ajunge să coste mult mai puțin pentru a fi adoptat mai repede de utilizatori.