Primul satelit ce va captura imagini high-res comerciale [VIDEO]

Primul satelit ce va captura imagini high-res comerciale [VIDEO]

Pe 13 august urmează să se lanseze primul satelit menit să facă poze de înaltă rezoluţie pe care să le comercializeze doritorilor.

DigitalGlobe worldview-3-satellite-image

Din punct de vedere al legislaţiei, cel puţin în Statele Unite ale Americii, există nişte reguli foarte flexibile când vine vorba de imagini capturate din satelit. Pentru a profita de acest detaliu logistic, cei de la DigitalGlobe se pregătesc să lanseze primul specializat pe captura foto comercială.

Pe data de 13 august, cei de la DigitalGlobe vor apela la Lockheed Martin pentru a lansa WorldView-3. Acesta din urmă va fi sursa unui profit generos pentru compania care l-a produs deoarece va realiza din spaţiu capturi foto ale unor zone de pe Pământ cu o precizie de până la 25 de centimetri. Respectivele imagini vor fi comercializate de către DigitalGlobe doritorilor şi partenerilor  pe care îi ai de foarte mult timp.

Printre clienţii actuali ai companiei americane se numără şi Microsoft, ca urmare, este foarte probabil să vedem în scurt timp pe Google Maps imagini de calitate mult mai bună cu cartierul în care am crescut.

Fotografiile realizate de respectivul satelit nu vor fi însă doar de amuzament. Vor permite o monitorizare mai bună a fermelor de mari dimensiuni şi vor facilita descoperirea de zăcăminte minerale. Ca un mic detaliu, din momentul lansării, va dura aproximativ şase luni până când WorldView-3 îşi va desfăşura activitatea de captură la randament maxim. Până atunci, vor fi realizate numeroase teste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: