07 iun. 2014 | 10:00

Google cheltuiește foarte mult pentru sateliții de internet

ACTUALITATE
Google cheltuiește foarte mult pentru sateliții de internet

Google este prezent în aproape orice domeniu al inovației, iar ultima idee a acestora are implicări majore pentru toată lumea.

Google Sateliti Internet

Google plănuiește să cheltuiască între 1 și 3 miliarde de dolari pentru a lansa 180 de sateliți în orbita inferioară a pământului. Aceștia vor fi responsabili de accesul la internet global, în special pentru zonele rurale, care nu au acces terestru de mare viteză, sau unde conexiunile terestre sunt destul de dificil de realizat. Proiectul este complementar, sau va înlocui Project Loon, care oferea o idee similară folosind baloane meteo care pot fi ridicate la o înălțime apreciabilă.

Un aspect foarte important al acestui proiect este accesul la internet în special pentru țările cu un venit mai redus, unde va avea un impact revoluționar. Am observat cu toții cât de ușor ne este să dispunem de o conexiune rapidă la internet, pentru toate aspectele vieții, atât cel profesional cât și cel personal. Există însă o doză de scepticism legată de acest proiect, exprimată la scară largă, și anume faptul că Google va domina piața ISP-urilor dacă va oferi acces la internet mai facil în toată lumea.

După cele mai recente estimări, însp 61% din populația globului nu dispune de acces la internet, și nu este puțin probabil ca Google să investească o sumă atât de mare pentru că în scurt timp va recupera această investiție prin afișarea de reclamă și prin serviciile pe care le oferă.