Schimbări majore în primul update important pentru Android Wear

Schimbări majore în primul update important pentru Android Wear

După ce am văzut câteva ceasuri inteligente care arată bine, e rândul celor de la Google să modernizeze platforma Android Wear.

Android Wear update

Foarte mulţi producători de smartphone-uri cu Android au anunţat ceasuri inteligente la IFA 2014 sau cu câteva luni înainte. Marea majoritatea a lor rulează , un sistem de operare dezvoltat intern de cei de la Google. Deşi respectiva platformă se comportă foarte bine, gigantul din Mountain View deja lucrează intens la primul update major.

Primele informaţii legate de noua versiune de Android Wear provin direct de la Google. Din câte se pare, aceasta va introduce posibilitatea ca un ceas inteligent ce foloseşte respectiva platformă să nu mai fie la fel de dependent de un smartphone.

Va fi capabil să redea muzică prin căşti Bluetooth şi, dacă integrează un senzor GPS, să monitorizeze un traseu de alergare cu detalii de viteză şi cadenţă a paşilor fără ajutor de la telefon.

Cei care aşteaptă cu interes introducerea suportului pentru teme şi feţe personalizate, vor trebui să aştepte până la al doilea update major adus platformei. Abia atunci dezvoltatorii se vor putea îngrămădi să vă personalizeze aspectul smartwatch-ului. Tot atunci, vom vedea probabil interfeţe proprietare preinstalate pe creaţii de la LG, , Motorola, Sony şi alţii.

Pe lângă aceste eforturi interne, cei de la Google colaborează în continuare cu giganţii din industrie, pentru ca în următoarele luni să ofere utilizatorilor o varietate foarte mare de opţiuni când vine vorba de ceasuri inteligente cu Android Wear.