A apărut primul launcher pentru Android Wear

A apărut primul launcher pentru Android Wear

Deşi include posibilitatea lansării de aplicaţii prin comenzi vocale, se pare că un launcher de aplicaţii pe Android Wear este mai eficient.

android-wear-mini launcher

este platforma pentru smartwatch-uri a celor de la . Complet diferit ca interfaţă de Android pe telefoane, acest sistem de operare nu este foarte prietenos când vine vorba de lansarea de aplicaţii terţe dintr-un singur motiv. Gigantul din Mountain View a fost de părere că, în mare parte, veţi folosi un ceas inteligent pentru notificări.

Plecând de la această premisă, pentru a rula o aplicaţie pe Android Wear aveţi două posibilităţi. Puteţi utiliza comenzi vocale sau puteţi parcurge o listă care în timp poate deveni destul de stufoasă. Pe lângă aceste soluţii native, zilele trecute a mai apărut o a treia şi poartă numele de Wear Mini Launcher.

Se descarcă gratuit din Google Play, iar aplicația funcţionează ca un sertar în care puteţi vedea icoanele tuturor programelor pe care le aveţi instalate. De acolo, le puteţi accesa printr-un singur tap. Launcher-ul poate fi accesat rapid printr-un swipe din colţul din stânga sus al ecranului de la ceas.

Singura problemă descoperită la această oră cu Wear Mini Launcher este că s-ar putea să vă încetinească gadgetul cu Android Wear. Aceasta este însă o problemă normală cu aplicaţiile aflate în stadiu incipient, mai ales că dezvoltatorul a promis că va remedia orice bug descoperit în cel mai scurt timp.

Citește și: