Samsung ZEQ 9000 este primul smartphone Tizen nou

Samsung ZEQ 9000 este primul smartphone Tizen nou

Deşi informaţiile nu s-au confirmat şi momentan ne referim doar la nişte zvonuri, important este că ZEQ 9000 are mari şanse să fie primul smartphone  nou-nouț.

samsung-tizen-smartphone zeq 9000

Se zvoneşte de foarte mult timp că vrea să nu se mai ocupe exclusiv de smartphone-uri cu Android. Cu toate că s-a plafonat destul de mult la capitolul design, iar Galaxy S3 şi Galaxy S4 sunt dovezile clare ale acestui trend, vizavi de Tizen, nu am auzit decât promisiuni după promisiuni, strecurate printre amânări oferite presei la intervale de timp regulate.

Anul acesta la MWC sunt mari şanse să vedem prima dovadă a acestei noi familii de aparate ce folosesc sistemul de operare Tizen. Dacă zvonurile pot fi crezute, primul smartphone Tizen va purta numele de ZEQ9000, în timp ce asocierea de litere de la început se va citi Zeke.

Ca specificaţii, acest aparat mitologic va fi un pic mai mic decât un S4, cu o diagonală care se rezumă la 4,8 inci. Rezoluţia nu este trecută decât ca fiind HD, motiv pentru care nu  stim dacă este vorba de 720p sau 1080p. Procesorul pentru întreaga ecuaţie este un Snapdragon 800 quad core de la Qualcomm. Deşi nu avem foarte multe motive pentru a lua în considerare veridicitatea acestei imagini de smartphone Tizen, limbajul de design folosit pare similar cu alte modele recente ale sud coreenilor. În plus, Tizen OS de pe gadgetul de mai sus pare identic cu versiunea ajunsă pe internet acum câteva zile.

Citește și: