Primul smartphone cu SO Tizen apare intr-un clip video

Primul smartphone cu SO Tizen apare intr-un clip video

Nu au mai existat informatii in ultima vreme despre Tizen, sistemul de operare care a starnit destul de mult interes, pana acum cand acesta isi face aparitia instalat pe un smartphone.

Tizen Smartphone

Dispozitivul, un smartphone cu numele de cod Z9005, este primul de acest gen care primeste un clip video de tip hands-on, detaliind tipul de software si functiile noului sistem de operare. Samsung a implementat desigur interfata reprezentativa TouchWiz UI, iar icoanele par asemanatoare cu cele ale SO-ului Meego din trecut, icoane ce se regasesc si pe Nokia N9.

Smartphone-ul Z9005 are in teorie specificatii hardware apropiate de cele ale lui Samsung Galaxy S3, si detine o multitudine de functii pe care le regasim in actualele dispozitive Samsung Galaxy ce ruleaza Google Android. Lucrurile indica insa ca acest dispozitiv este doar cel pe care il folosesc developerii, si cel mai probabil aceasta versiune nu se va regasi pe piata.

Primele dispozitive cu Tizen, atat smartphone-uri cat si tablete, sunt cel mai probabil gata de a fi lansate la inceputul anului 2014, si vor beneficia de o atentie desoebita in cadrul standului de la CES 2014.

Citește și: