CES 2014: Noi zvonuri despre lansarea Samsung Tizen in martie

CES 2014: Noi zvonuri despre lansarea Samsung Tizen in martie

Proiectul Tizen al lui Samsung prezintă din ce în ce mai mult interes, și este posibil să fie lansat în cursul lunii martie, odată cu o gamă de dispozitive hardware.

Samsung Tizen

Tizen nu este prezent la CES 2014. Nu a fost văzut nici un dispozitiv ce rulează vreo urmă a acestui sistem de operare în cadrul târgului, însă discuțiile despre acesta au loc acolo. Toată lumea interesată de subiect discută lipsa acestuia de la CES 2014,și cum aceasta ar fi din cauza faptului că producătorul, Samsung, a decis că MWC este o locație mai bună pentru Tizen. Și cel mai probabil au dreptate. Nici un purtător de cuvânt al companiei nu s-a încumetat să scoată o vorbă despre acesta în discuțiile de după prezentări, acesta fiind un secret bine păzit.

A fost o cale lungă pentru acest sistem de operare, și la un moment dat mulți au presupus că acesta nu va mai fi lansat, și că a avut aceeași soartă ca WebOS sau Meego, Meebo. Fujitsu și Huawei sunt momentan doi dintre producătorii de dispozitive mobile care au admis că au în dezvoltare produse ce rulează acest sistem de operare, și că este foarte posibil să le aducă cu ei la MWC.

Există de asemenea ceva zvonuri că și smartphone-urile high-end ca Samsung Galaxy S5 să permită un dual-boot cu Tizen la momentul lansării, cu toate că înafara scopurilor de dezvoltare nu văd un avantaj real pentru utilizator să dețină două OS-uri. Doar dacă unul îl va folosi pentru aplicațiile personale și unul pentru business, însă și așa trecerea de la unul la celălalt nu are cum să se facă instant. Sau?…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: