Samsung UD590 – un monitor 4K cu un design de invidiat

Samsung UD590 -  un monitor 4K cu un design de invidiat

Designul unui monitor ca Samsung UD590 ne confirmă că am trecut de perioada în care ieşeau în evidență doar prin specificaţii.

samsung-ud950 4k display

La doar câteva zile după ce am anunţat încheierea unui parteneriat între Samsung şi Intel pentru realizarea de monitoare 4K mai accesibile, producătorul sud coreean a ieşit la interval cu creaţia de mai sus.

Într-o perioadă în care din ce în ce mai multe sisteme, desktop şi portabile, suportă rezoluţii UHD mi se pare normal ca şi opţiunile, când vine vorba de monitoare, să fie mult mai variate. În definitiv, în funcţie de buget, ar trebui să avem posibilitatea să alegem între un monitor ieftin şi bun sau unul care, deşi poate e la fel de bun, devine subit mai atrăgător prin prisma aspectului estetic. Conţinutul 4K arată oricum impecabil, dar dacă îl afişăm pe un monitor aspectuos, elementele parcă se leagă astfel. Cel puţin asta cred eu că a fost filozofia celor de la Samsung când au început să lucreze la UD590.

UHD-Monitor-UD590-How-it-Looks

este un nou monitor capabil să afişeze 8 milioane de pixeli prin intermediul rezoluţiei sale native de 3840 x 2160. Are 28 de inci în diagonală şi un timp de răspuns, de la gri la gri, de o milisecundă. Nici cu puterea luminoasă nu-mi este ruşine, având în vedere valoarea de 350 candele pe metru pătrat. Un alt avantaj pe partea de calitate a imaginii se manifestă prin numărul de culori pe care poate să-l afişeze. Samsung specifică acest număr ca fiind egal cu un miliard. Dacă aveţi două sisteme şi vreţi să aveţi acces simultan la ambele, o puteţi face prin sistemul Picture by Picture (PBP). Acesta se traduce prin împărţirea ecranul în două părţi ce pot afişa un volum de informaţii de 1920 x 2160 pixeli din surse diferite. Partea de conectică include un Display Port şi două porturi HDMI.

La diverşi comercianţi online, Samsung UD590 este deja este disponibil la preţul de 690 de dolari.UHD-Monitor-UD590-Use-2-PCs-on-1-Monitor-at-the-Same-Time